OPIP & SHUM

Produkt dizajn

OPIP i SHUM su taktilna i auditivna varijanta igre memory.

Doživljaj OPIPa i SHUMa počinje uranjanjem u kontakt s prirodom: vađenjem 16 drvenih pločica (OPIP), odnosno 16 drvenih kockica (SHUM) iz pamučne vrećice.

Zatim dolazi faza otkrivanja: pločice su s jedne strane glatke, a s druge strane su okviri za različite materijale zanimljive na dodir. I kockice su svojevrsni okviri: udubljene su i sadrže različite materijale koji proizvode različite zvukove kad se protresu.

Međutim ti fini, rukom rađeni, drveni predmeti nisu samo okvir za materijale, nego i za našu percepciju: za trenutak u kojem prebacimo pažnju na dodir prsta s OPIPom i «dodir» uha sa SHUMom.

To je trenutak koji poklanjamo sebi, slobodan od žurbe svakodnevnog života, slobodan od vizualne hiperstimulacije tipične za naše društvo. Trenutak posvećen finim osjetima, ali i druženju, igranju, iznenađenju, smijehu i povezivanju s drugima.

Zato nismo dizajnirali i izrađivali OPIP i SHUM samo kao taktilnu i auditivnu igru (varijante igre memory), nego i kao poziv da živimo malo ljepše i svjesnije.

Igre možete kupiti online ili naručiti na studio@armanolinta.hr

Dizajn: Armano Linta d.o.o., studio za arhitekturu i dizajn

Ručna izrada pločica i kockica: Đogić Art, stolarski atelje