Izdali smo knjigu: Što je sve regenerativna arhitektura?

Veljko

19.01.2024

Izdali smo kratku dvojezičnu knjigu "Što je sve regenerativna arhitektura?" Izdanje su podržali: Hrvatska komora arhitekata, Iverpan, ArTresor i Etnotrend.

Knjiga prikazuje što je regenerativna arhitektura, zašto je bitna u ovom trenutku, kako se praktično može primijeniti (pogotovo na otocima s turističkom ekonomijom) i kako ta praktična primjena uključuje stambene zadruge kao katalizatore obnove ekološke i društvene okoline.

Knjiga je namijenjena studentima raznih struka, učiteljima i profesorima, planerima, arhitektima, inženjerima u gradnji, izvođačima i ostalim stručnjacima, ali i lokalnim zajednicama, općinama i svima koji se zanimaju za rješavanje stambenog pitanja, održivost, jednakost i život u dodiru s prirodom.

Slobodno je preuzmite i dijelite, i javite nam se s komentarima i idejama za regenerativne suradnje.

Najugodnije ćete je čitati ako koristite dvostrani pregled.

Što o knjizi kaže think tank za regenerativni razvoj Third Horizon Earth: "Oštrouman, sveobuhvatan i razumljiv vodič kroz načela i primjere regenerativne arhitekture za Hrvatsku i ostatak svijeta. Ova kratka knjiga obuhvaća dojmljiv raspon teorije regenerativnosti, izazova u praksi i materijalnih uvida povezanih s korištenjem i građenjem stambenih građevina (prvenstveno) u Hrvatskoj te je preporučujemo onima koji su upoznati s regenerativnim projektiranjem, ali i svakome tko namjerava izgraditi ili obnoviti dom."