Svjetlo i pogled u dnevnom boravku

Dizajn interijera

Angažirani smo da pokušamo pronaći optimalni kompromis pogleda kroz prozor, ugodnog svjetla, TV-a bez odbljeska, osjećaja prostranosti. I možda još metra kuhinje.

Izazovno je stvoriti ugodan prostor kad se u njega ulazi u kutu i kad ima veliku zonu u sjeni i na prolazu. Ali postoje i prilike: veliki otvori, svjetlo koje dolazi s dviju strana, kontakt s balkonom, niša za kuhinju. Između izazova i prilika, uvijek se rađa kompromis.

Novi stanari nisu bili zadovoljni kompromisom koji je došao «sa stanom», koji je prikazan na jednoj od ovih opcija. Nećemo reći kojoj ;) Htjeli su da se blaguje s više svjetla, s pogledom, i bez sjene na licu. Htjeli su da se gleda TV bez odbljeska. Htjeli su da se dobije ugođaj mira i prostranosti jer im se prostor činio «nervoznim» i malim u odnosu na broj kvadratnih metara. Htjeli su i da ima više prostora za pohranu u kuhinji.

Istražili smo koje su moguće opcije, i na koji način ujedinjuju funkcionalnost i ugođaj. Svaka ima prednosti i nedostatke, ovisno o prioritetima konkretnih stanara. Razne opcije dobro posluže tome da zajedno s klijentima odaberemo najbolju i doradimo je.