Stan s objedinjenim životnim prostorom

Dizajn interijera

Potpuno preuređenje stana imalo je cilj objediniti kuhanje, blagovanje i druženje u jednom prostoru, za razliku od postojećeg rješenja.

Najprije smo od klijenata dobili detaljne upute, s pregršt fotografija prostora i namještaja koji im se sviđaju, kao i onim najbitnijim: opisom načina na koji vole provoditi vrijeme u stanu, i atmosfera koje su im ugodne.

Zatim smo na temelju izmjere i tlocrta postojećeg stanja, i uputa koje su nam dali klijenti, napravili nekoliko tlocrtnih varijanti preuređenja.

Analizirali smo ambijentalne tokove tih varijanti i suzili izbor na manji broj, a klijenti su zatim odabrali varijantu koja najbolje odgovara njihovim prioritetima (budući da svaka varijanta ima svoje prednosti i nedostatke).

To je kreativan rad, i uspjeli smo iznenaditi klijente varijantom koja im se jako svidjela, a za koju nisu slutili da bi bila moguća.

Naposlijetku smo prikazali odabranu varijantu pomoću 3d prikaza, u skladu s ukusom i uputama klijenata, a na temelju naše vještine oblikovanja koherentnih prostornih cjelina i atmosfera.