Dječje carstvo u potkrovlju

Dizajn interijera

U potkrovlju su nastale dvije nove dječje sobe i jedna igraonica. Kako im uliti dušu bojama i rasporedom namještaja?

Došli smo u pomoć kad su zidovi i instalacije već bili gotovi. Jedna kći željela je ljubičastu sobu, druga ružičastu, a mama je odlučila da namještaj bude bijeli. K tome, igraonica je morala biti i zaigrana i bojom prihvatljiva ne samo kćerima, nego i sinu. Prekrasno je igrati se bojama, ali ne događa se često da se klijenti odluče za izražajne boje. Uživali smo u ovom projektu jer smo izvukli maksimum iz dosta niskog prostora, ali i zato što smo stvorili nešto jako slatko i po volji klijenata.

U sobama je prostor pod kosinom iskorišten za krevete i kutak za igru/druženje na podu. Pod prozore su došli radni stolovi, a ormari su došli uz zidove pune visine. Svaka soba ima dvije nijanse odabrane boje kako bi bila zaigranija, s tim da su kosina, strop i zid na kojem je prozor bijeli kako bi se soba doimala većom.

Igraonica je zelena s narančastim detaljima jer joj treba balans dinamične energije i opuštenosti. Pod kosinom s krovnim prozorom su ladičari za igračke i prostor za igranje na podu, a u tamnijem dijelu je kutak za gledanje televizije. Zaobljene konture namještaja su zaigrane, ali i sigurnije od pravokutnih jer nemaju opasnih kutova.

Stolić je naš akrilni klupski stolić, koji vizualno ne krade prostor, lakši je i sigurniji od stakla, a kad se rastavi, može se lako pospremiti pod sofu ili iza nje.