Od modularne drvene kućice do kuće

Arhitektura

Kreneš od saune ili ljetne kuhinje ili vrtne kućice ili... I malo po malo napraviš kuću, a sve međusobno paše.

Predstavljamo sustav drvenih kućica dimenzija 2x2x2m i 3x3x2m koje se mogu individualno ili grupno naručiti. Svaka kućica može imati različite namjene, a o namjeni ovisi kako će biti namještena, gdje će imati prozore i vrata, hoće li biti toplinski izolirana itd.

Kućice se mogu povezati u veću cjelinu odmah, ili se može u budućnosti nadodavati nove ovisno o idejama, potrebama i financijskoj situaciji. Kućice su tako projektirane da se nove mogu skladno uklopiti s postojećima.

A ako ih postavljamo u oblik slova C ili slova U, možemo njima obuhvatiti veći prostor, tzv. dvoranu, koju ćemo natkriti višim krovom. To će biti raskošni dnevni prostor kuće, ili terasa, ili dvorana za slavlja, ili radionica, ili što god nam treba kao prostrano središte događanja. Jer u redu je imati kuhinju ili ostavu, pa čak i spavaću sobu u prostoru 2x2x2m. Ali kad iz takve kutijice hoćemo izaći u prostor u kojem ćemo dulje boraviti i družiti se u slobodi, to ili treba biti unutrašnji prostor koji je za proporcijski red veličine veći (i viši!), ili vanjski prostor koji je za red veličine veći, a visinom do neba :)

Ovaj projekt objavljen je među radovima na međunarodnom natječaju http://katus.eu/lasita-competition/submissions/free, te je aktivirana rezervacija prava korištenja autorskog rada.