A flat of the north and the south

Interior Design

Beautifully different characters of the big rooms in the south and north. But how do we enlarge the kitchen to become a common space for two students?

We designed this flat renovation so that the flat can host a couple, or two students. The northern and southern light have completely different, but beautiful, characters. We developed our proposals for materials, colours and textures based on that character.

In order for the kitchen to become a place of spending time together (which is especially important in the two-student scenario), we enlarged it by shrinking the bathroom, and gave it a regular shape with ample space to extend the table, or to fit a couple of armchairs.

It helped that the kitchen opened to the big balcony, whose roof gives the kitchen a different character compared to the big southern room even though the kitchen is facing south too.